„Kuchnia w trosce o Twoje zdrowie” Grażyna Kuczek, Beata Śleszyńska

Ostatnia aktualizacja: 7 lipca, 2012

„Kuchnia w trosce o Twoje zdrowie” Grażyna Kuczek, Beata Śleszyńska

BESTSELLER

Fizjologiczne zasady odżywiania się oraz poradnik na temat tego, co jeść, aby nie chorować na powszechnie występujące choroby cywilizacyjne takie jak:

  • miażdżycę
  • chorobę wieńcową
  • zawał serca
  • chorobę nowotworową
  • cukrzycę
  • hipoglikemię
  • nadciśnienie
  • nadwagę
  • otyłość
  • osteoporozę
  • kamicę
  • artertyzm
  • spadek odporności,

w oparciu o wiedzę naukową i osobiste doświadczenia w terapii żywieniem. Zbiór ponad 250. smacznych i prostych w wykonaniu przepisów wegetariańskich, opracowanych na bazie naturalnych składników, bez użycia produktów pochodzenia zwierzęcego oraz rafinowanego cukru.

Bez przesady można powiedzieć, że jedną z największych szkodliwości naszej cywilizacji jest powszechnie przyjęty w niej sposób odżywiania. Jemy to, co lubimy i ile chcemy. Stąd mamy do czynienia z powszechnie występującym zespołem przekarmienia, który prowadzi do wielu problemów zdrowotnych i przedwczesnej śmierci. W pierwszej części książki opisane są poszczególne schorzenia, które są ściśle dietozależne. Pozycja ta bogata jest również w porady dietetyczne i przepisy kulinarne. Motywująca i praktyczna – jest wspaniałym poradnikiem dla tych, którzy pragną dokonywać lepszych wyborów przy stole.

Autor: Grażyna Kuczek, Beata Śleszyńska
Wydawca: Fundacja „Źródła Życia”
Ilość stron: 192
Format: 16 x 23 cm
Oprawa miękka

„Kuchnia w trosce o Twoje zdrowie” Grażyna Kuczek, Beata Śleszyńska

BESTSELLER Fizjologiczne zasady odżywiania się oraz poradnik na temat tego, co jeść, aby nie chorować na powszechnie występujące choroby cywilizacyjne...

Składniki

Sposób przyrządzenia

Podobne artykuły