„Kuchnia w trosce o Twoje zdrowie” Grażyna Kuczek, Beata Śleszyńska
Ostatnia aktualizacja:
7 lipca, 2012

BESTSELLER
Fizjologiczne zasady odżywiania się oraz poradnik na temat tego, co jeść, aby nie chorować na powszechnie występujące choroby cywilizacyjne takie jak:
- miażdżycę
- chorobę wieńcową
- zawał serca
- chorobę nowotworową
- cukrzycę
- hipoglikemię
- nadciśnienie
- nadwagę
- otyłość
- osteoporozę
- kamicę
- artertyzm
- spadek odporności,
w oparciu o wiedzę naukową i osobiste doświadczenia w terapii żywieniem. Zbiór ponad 250. smacznych i prostych w wykonaniu przepisów wegetariańskich, opracowanych na bazie naturalnych składników, bez użycia produktów pochodzenia zwierzęcego oraz rafinowanego cukru.
Bez przesady można powiedzieć, że jedną z największych szkodliwości naszej cywilizacji jest powszechnie przyjęty w niej sposób odżywiania. Jemy to, co lubimy i ile chcemy. Stąd mamy do czynienia z powszechnie występującym zespołem przekarmienia, który prowadzi do wielu problemów zdrowotnych i przedwczesnej śmierci. W pierwszej części książki opisane są poszczególne schorzenia, które są ściśle dietozależne. Pozycja ta bogata jest również w porady dietetyczne i przepisy kulinarne. Motywująca i praktyczna – jest wspaniałym poradnikiem dla tych, którzy pragną dokonywać lepszych wyborów przy stole.
Autor: Grażyna Kuczek, Beata Śleszyńska
Wydawca: Fundacja „Źródła Życia”
Ilość stron: 192
Format: 16 x 23 cm
Oprawa miękka
„Kuchnia w trosce o Twoje zdrowie” Grażyna Kuczek, Beata Śleszyńska
BESTSELLER Fizjologiczne zasady odżywiania się oraz poradnik na temat tego, co jeść, aby nie chorować na powszechnie występujące choroby cywilizacyjne...